Komikus góllal ikszelt a Bayern, Szalaiék kikaptak

Szalai Ádám csereként bő félórát játszott a Stuttgartban botló Mainzban.

A Bundesliga 18. fordulóját rendezik a hétvégén, a listavezető Borussia Dortmund pénteken 3-1-re nyert a Bayer Leverkusen vendégeként.

A Wolfsburg és a Bayern München elképesztő első félidőt produkált előbbi otthonában: az első negyvenöt percbe belefért Müller hihetetlen potyagólja (Benaglio kapus rúgta rá a labdát, ami a játékosról a kapuba pattant) két-két kapufa, egy-egy kihagyott büntető (Lahm, majd Grafite hibázott, utóbbinál Kraft kapus védett nagyot), egy les címén tévesen meg nem adott hazai találat, illetve egy újabb Ribéry-sérülés.

Az iram a második felvonásban is pörgős volt, a védelemnek itt is, ott is észnél kellett lennie, mivel ugyan nem volt sok helyzet, ám akadt, az rendre veszélyes volt. A Wolfsburg mindent egy lapra tett fel a pontszerzés érdekében, Riether révén pedig a hajrában a gól is jött, 1-1 lett a vége.

Müller elképesztő gólja:

Mindeközben Szalai Ádámmal a padon kezdett a Mainz, amely a Stuttgart otthonába látogatott. Honfitársunk gólnélküli első félidőt követően a megsérülő Holtbyt váltotta, majd fejjel akadt egy ígéretes helyzete, azonban nem járt sikerrel.

Nem sokkal később megszerezte a vezetést az amúgy nem sok helyzetet kidolgozó Stuttgart, a csereként beálló Harnik köszönt be. A folytatásban is a második helyen álló vendégek előtt adódott több lehetőség, több találat azonban már nem született, 1-0 lett a vége.

Eredmények:
Wolfsburg – Bayern München 1-1 (Riether 86. ill. Müller 7.)
Stuttgart – Mainz 1-0 (Harnik 79.)
Nürnberg – Mönchengladbach 0-1 (Neustadter 8.)
St. Pauli – Freiburg 2-2 (Ebbers 13., Asamoah 68. ill. Cissé 61., 75.)
Werder Bremen – Hoffenheim 2-1 (Pizarro 36., Frings 90. ill Vukcevic 87.)