Gólzáporos meccsen ikszelt a Milan

A milánói sztárcsapat egy fordulatos, nyolcgólos mérkőzésen ért el 4-4-es döntetlent a Serie A 19. fordulójában.

Az AC Milan együttese eléggé felforgatott középpályával fogadta az Udinese gárdáját, a vendégek ennek megfelelően a gólkirály-jelölt Di Natale találatával megléptek 1-0-ra, azonban a játékrész végén Pato egalizált, 1-1-el fordultak a felek.

A második felvonásban kettővel is elhúztak az udineiek, Sanchez, majd újfent a veterán olasz köszönt be és úgy tűnt, hogy meglesz a Serie A 19. fordulójának legnagyobb meglepetése. A hajrában azonban előbb Benatiáról pattant saját hálójába a labda, majd Pato talált be a csereként beálló Cassano passzából, a Milan pikk-pakk ledolgozta hátrányát.

A slusszpoén azonban a végére maradt: előbb Denis mattolta Amelia kapust, majd az utolsó utáni pillanatokban Ibrahimovic állította be a 4-4-es végeredményt.

Mindeközben a másik milánói együttes, a címvédő Inter a Catania vendégeként szenvedett meg a három pontért, Gomez révén ráadásul a szicíliai együttes vezetett szűk húsz perccel a vége előtt, Cambiasso azonban előbb Sztankovics, majd Maicon átadását váltotta gólra. Leonardo így második meccsén is győzelemnek örülhetett.

A Lazio újabb hozható meccset bukott el, a fővárosiak ezúttal a Leccétől kaptak ki hazai pályán 2-1-re.

Rudolf Gergely a kispadról nézte végig a Genoa cesenai vendégjátékát, Vass Ádám pedig a keretben sem volt a Firenzében kétgólos előnyéről elbukó Bresciában.

Eredmények:
Milan – Udinese 4-4 (Pato 45., 82., Benatia 78. – öngól, Ibrahimovic 90. ill. Di Natale 35., 66., Sanchez 53., Denis 89.)
Catania – Inter 1-2 (Gomez 71. ill. Cambiasso 74., 79.)
Cesena – Genoa 0-0
Fiorentina – Brescia 3-2 (Gilardino 72., Santana 86., Ljajic 88. ill. Diamanti 30., Cordova 45.)
Bari – Bologna 0-2 (Ekdal 38., Di Vaio 69.)
Chievo – Palermo 0-0
Lazio – Lecce 1-2 (Mauri 47. ill. Muslera 39., Grossmuller 73.)
Parma – cagliari 1-2 (Giovinco 54. ill. Acquafresca 22., 32.)