Argentin tehetségre pályázik a Bayern

A Bayern München a River Plate fiatal varázslójára, Erik Lamelára vetett szemet.

Bár a Bayern vezetősége hétfőn közölte, hogy a januári átigazolási időszakot a brazil Luiz Gustavo megszerzésével lezártnak tekintik, az angol és az olasz sajtó más véleményen van. A Daily Mail úgy tudja, a bajorok megpróbálják megtorpedózni Edin Dzeko manchesteri szerződését, míg Olaszországban a Milant féltik a bajor rohamtól.

A La Gazzetta dello Sport szerint a müncheniek a Milan korábbi kiszemeltjét, Erik Lamelát nézték ki maguknak. A lombardok hatmillió eurós ajánlatát a Buenos Aires-i egyesület visszautasította, a németek viszont hajlandóak megduplázni az összeget.

A napilap hangsúlyozta, hogy a Bayern esélyei nagyon jók azért is, mert a River Plate elnöke, Daniel Passarella és a Bayern-főnök Karl-Heinz Rummenigge között szoros, baráti a kapcsolat. Az argentinok már jelezték, hogy az első ajánlat joga mindenképpen a németeké lesz.

A 18 esztendős Lamela a dél-amerikai labdarúgás nagy ígérete. Az argentin és brazil sajtó szerint játékával Kakát idéző, gyors és kiszámíthatatlanul cselező fiatal támadó középpályást 2004-ben, 12 éves korában a Barcelona is szerette volna megszerezni. Az ára 12-15 millió euró.