Argentin siker a Copa Sudamericanában

Az Independiente fennállása során először nyerte meg Copa Sudamericanát, a döntőben a brazil Goiást szétlövésen múlta felül.

Az argentin Independiente 3-1-es győzelmet aratott a második számú kupasorozat fináléjának hazai visszavágóján, és mivel a hosszabbításban nem született újabb gól, a büntetőkre maradt a döntés – ugyanis hiába nyert 2-0-ra a brazil Goiás az első meccsen, a fináléban – pechére – a sorozat korábbi szakaszával ellentétben nem vették figyelembe az idegenben elért találatot.

Velázquez 19. percben szerzett góljára a sorozat gólkirálya, Moura válaszolt a Goiás részéről, ugyanakkor a brazil élvonaltól búcsúzott Goiás a szünetig két újabb gólt kapott – mindkettőt Parra szerezte. A 25 éves csatár aztán a tizenegyespárbajban is betalált, az Independiente egyetlen büntetőt sem hibázott, így Felipe harmadik körben elrontott lövése sorsdöntőnek bizonyult.

Az 1905-ben alapított Independiente fennállása során először diadalmaskodott az Európa Ligával egyenértékű Copa Sudamericanában. A csütörtöki mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az első félidőben a házigazda argentin csapat játszott jobban, a folytatásban azonban már a Goiás dominált, több veszélyes helyzete is volt, sőt, a 110. percben be is talált, csakhogy a gólt les állás miatt – a televíziós visszajátszás tanúsága szerint jogosan – nem adta meg a játékvezető.

Copa Sudamericana, döntő, visszavágó:
Independiente (argentin)-Goiás (brazil) 3-1, 11-esekkel: 5-3