Botrányos meccsen: ETO-Vidi 1-1

Sokáig csak a színes lapok gyűltek az ETO Parkban, a fehérváriak a 91. percben mentettek pontot.

Meglepően kombinatív játékot hozott az első félidő a labdarúgó NB 1 pénteki rangadóján. Nemcsak a listavezető Videoton, hanem a botladozó ETO is vezetett formás támadásokat, sőt, a győriek talán több lehetőséget alakított ki.

A meccset vezető Bede Ferenc egy-két ítélete mindkét oldalon borzolta a kedélyeket, nem is véletlenül. Voltak vitás helyzetek, mindenesetre a Vidi védői igen keményen játszottak.

Ehhez a stílushoz aztán idomult az ETO is, és ennek rossz vége lett számukra, de már csak a második félidőben. Szatnisics felvágta Nikolicsot az 53. percben, egyből pirosat kapott.

Csíptek, szúrtak a csapatok, emellett két 11-es gyanús esetet is feljegyezhettünk: mindkét oldalon kézzel értek a labdához a 16-oson belül. A büntetők elmaradtak.

A 85. percben Vaskó megkapta második sárgáját, mert 22 méterre a kaputól a kezéhez ért a játékszer. Nem tűnt szándékosnak a kezezés. A szabadrúgásból azonban Granugrava megszerezte a vezetést a Győrnek.

A 90. percben Fehér Zoltán fellökte Szakályt a 16-oson belül, majd miután Bede büntetőt ítélt, lefejelte a Videoton játékosát. Villant a piros, a 11-est pedig Andre Alves értékesítette.

Döntetlen lett tehát a rangadó, amelyről – ahogyan mondani szokták – még sokáig beszélnek majd.

Eredmény, Monicomp Liga, 13. forduló:

Győri ETO FC – Videoton 1-1 (0-0)
gólok:
Granugrava (86.), illetve Alves (11-esből, 91.)
kiállítva: Sztanisics (Győr), Fehér (Győr), illetve Vaskó (Videoton)

A találkozó összefoglalója: