Ronaldo sem tudott segíteni a Corinthianson

Ronaldo visszatért, de Corinthians vele sem tudott nyerni, mint ahogy a szintén bajnoki címre hajtó a Fluminense és az éllovas Cruzeiro sem járt sikerrel a Campeonato Brasileiro 30. fordulójában.

A Gremio Porto Alegre megálljt parancsolt a Cruzeirónak: a listavezető négy kapott gól nélküli mérkőzés, egy döntetlen és három győzelem után kapott ki újra a brazil bajnokságban.

Annyi szerencséje azonban volt, hogy az üldözői sem tudtak nyerni, hiszen a Fluminense és a Corinthians erejéből is csak egy 0-0-ra futotta a Botafogo, illetve a Guarani ellen.

Utóbbi otthonában, Campinasben tért vissza hosszú kihagyás után Ronaldo a Corinthians csapatába. A kétszeres világbajnok futballista láthatóan egyetlen dekától sem szabadult meg a kényszerpihenő során, jóllehet, még ducin is a meccs embere lehetett volna. Ugyanis kétszer is betalált a hazaiak kapujába, csakhogy a bíró mindkét esetben, vitatható módon lest jelzett. A televíziós visszajátszásból azonban kiderült, legalább az egyik gólját meg kellett volna adni.

A 30. forduló után továbbra is Cruzeiro vezeti a bajnokságot, de már csak egy ponttal előzi meg a Fluminensét, míg Corinthiansnak jelenleg négy pont a hátránya a listavezetővel szemben.

Campeonato Brasileiro, 30. forduló:
Flamengo-Internacional 3-0
Atletico Paranaense-Goias 2-1
Guarani-Corinthians 0-0
Atletico Mineiro-Avai FC 2-0
Gremio Porto Alegre-Cruzeiro 2-1
Atletico Goianiense-Vasco da Gama 2-0
Sao Paulo-FC Santos 4-3
Palmeiras-Ceara SC 1-1
Fluminense-Botafogo 0-0
Vitoria-Gremio Prudente 2-0

Az élcsoport:
1. Cruzeiro 54
2. Fluminense 53
3. Corinthians 50