Forlán visszatérne Angliába

Az Atlético Madrid támadója kijelentette, hogy amennyiben klubja elengedné, Anglia felé venné az irányt.

Diego Forlán bevallása szerint remek éveket töltött Angliában. Az uruguayi támadó a Manchester United csapatát erősítette 2002 és 2004 között, igaz, a manchesterieknél elkerülték a sikerek – 63 bajnokin mindössze 10 gólt szerzett. Hat éve országot váltott, s a mutatói Spanyolországban már remek formáról tanúskodnak.

Forlán a Villarreal majd az Atlético színeiben 210 fellépésen 123 gólra „volt jó”, s a Primera Divisiónban a földrész (és a világ) legjobb támadói közé emelkedett; spanyol gólkirály illetve európai aranycipős lett, s a világbajnokságon is remekelt. Ugyanakkor még mindig kecsegteti az angliai játék.

„Ha a klubom olyan ajánlatot kapna, amelyet nem tud elutasítani, meggondolnám az angliai szerződést” – árulta el a Marcának nyilatkozó 30 éves dél-amerikai. „Persze, ilyen ajánlat még nem érkezett. Mindent hátrahagyva érkeztem Európába, így egyik csapathoz sem köt feloldhatatlan kapcsolat. Angliában nagyon jól éreztem magam, s nem haboznék, ha onnan hívnának. Ám még egyszer pontosítok: csak abban az esetben költöznék, ha klubváltásommal az Atlético is jól járna.”