Jött, látott és győzött a manchesteri védő

Rio Ferdinand szereplése a kezdő sípszóig kérdéses volt, ám beállásával az idén halovány United-védelem rögtön megerősödött.

A Mestallában a Valencia és a MU sem szakította szét az istrángot, a felek óvatos-tapogatózó futballal lepték meg a közönséget – ellenben a hajrára felpörögtek az események. A két csere-támadó, Macheda és Hernandez összjátéka nyomán a vendégek megszerezték a vezetést, és mivel idő alig volt újabb gólra, a győzelmet is.

Addig azonban ki kellett bírni valahogy a spanyol bajnokság éllovasának támadásait. Nos, az angol válogatott védő visszatértével a Rafael, Vidics, Evra trió is más dimenzióban kezdett futballozni, s ennek köszönhetően a Valencia ritkán jutott el Van der Sar kapujáig. Az angol ezüstérmes idén kilenc gólt kapott a bajnokságban – jókora kontraszttal rukkoltak elő Valenciában.

„Nincs ezen mit szépíteni. Úgy utaztunk ide, hogy elsődleges célkitűzésünk az volt, hogy ússzuk meg kapott gól nélkül” – árulta el Ferdinand az ITV kérdésére. „Kontrákra rendezkedtünk be, de az első félidőben nem sok vizet zavartunk. Ám a két csere és Nani remekül megoldották a végén, Hernandeznek külön örülök, fantasztikus srác. A győzelem nyilván növeli az önbizalmunkat, mindig értékes egy spanyolországi győzelem.”