Maradona Nápolyba készül

Az argentin legenda 50. születésnapját ünnepelné korábbi sikerei színhelyén.

Diego Armando Maradona pályája csúcsán lett a Napoli játékosa 1984-ben, két olasz bajnoki címet (1987, 1990), egy Olasz Kupát (1987), egy UEFA-kupát (1989) és egy Olasz Szuperkupát (1990) nyert az együttesnél eltöltött hét éve alatt.

Az argentin válogatott kispadjáról nem olyan rég távozó Maradona október 30-án tölti be az 50. életévét és egy hatalmas bulira készül Nápolyban. Annak ellenére is, hogy 37 millió eurós adótartozása van, ebből az olasz hatóságok jelentése szerint csak 42 ezret fizetett vissza két luxus óra és egy rakat fülbevaló társaságában.

„Nápolyiak! Meghívlak benneteket a születésnapomra. Az életben nekem minden megadatott, család és fényes karrier, így már nem vágyom semmire. Az egyetlen dolog amit szeretnék az, hogy visszatérjek Nápolyba még egyszer, abba a városba, ahol az emberek sosem felejtenek el” – hívta meg az itáliai város lakóit a La Gazzetta dello Sport hasábjain Maradona.

A lap azt is tudni véli, hogy az egykori klasszis egy grandiózus barátságos mérkőzéssel ünnepelne, melyen több korábbi világsztár is pályára lépne.