Zakózott a Juve, hengerelt a Milan

A Serie A szombati két meccse után vasárnap hét mérkőzéssel folytatódott az olasz pontvadászat nyitófordulója.

Időrendi sorrendben haladva a Juventus vendégjátékával kell kezdenünk, a Zebrák a Barihoz látogattak. A megújuló torinói gárda már Quagliarellával a sorok között vágott neki az első fordulónak, ehhez képest az első félidőben csak helyzeteik jutott az Öreg Hölgy, ráadásul a kettős sípszó előtt Donati révén a hazaiak szerezték meg a vezetést.

Fordulás után Luigi Del Neri az újak közül Martinezt és Lanzafamét is bevetette, a lövések azonban továbbra is elkerülték a kaput, a Juve a tavalyi formáját hozta pocsék helyzetkihasználásával. Több gól már nem született, így meglepetésre a Bari 1-0-ra nyert.

Donati gólja:

Este egy másik nagyágyú, a Milan is bemutatkozott, a Lecce elleni meccsen ráadásul bemutatták a milánói publikumnak a friss sztárigazolást, a Barcelonától kölcsönbe érkező Zlatan Ibrahimvicot.

A látszólag rendkívül feldobott svéd még a páholyból nézte végig, ahogy övéi röpke fél óra alatt elpáholják a vendégeket, Pato 12 perc alatt lőtt kettőt, közte Thiago Silva is betalált. Egy harmadik brazil, nevezetesen Ronaldinho elképesztő meccset játszott, nagyon élt a dél-amerikai játékos vasárnap, ha a többiek egy kicsit jobban koncentrálnak, jóval több hazai gól születhetett volna.

A hajrában bemutatkozott Kevin-Prince Boateng is, majd Pippo Inzaghi lőtte meg a szokásos lesipuskás találatát, így a vége 4-0 lett.

A Milan összes gólja:

Koman Vladimir csereként beállva bő negyedórát töltött a pályán a Sampdoria színeiben, a Bajnokok Ligája-selejtezőjét a Werder Bremen ellen a hajrában elpackázó genovai társaság 2-0-ra verte hazai pályán a Laziót. Nyert a Chievo és a Parma is, a Palermo a Cagliarival ikszelt, míg a Fiorentina és a Napoli a gólok mellett a kiállítások terén is 1-1-re végzett.

Eredmények:
Bari – Juventus 1-0 (Donati 43.)
Milan – Lecce 4-0 (Pato16., 28., Silva 23., Inzaghi 90.)
Chievo – Catania 2-1 (Moscardelli 15., Pellissier 84. – 11-esből ill. Ricchiuti 22.)
Fiorentina – Napoli 1-1 (D’Agostino 50. ill. Cavani 7.)
Palermo – Cagliari 0-0
Parma – Brescia 2-0 (Bojinov 11., Morrone 45.)
Sampdoria – Lazio 2-0 (Cassano 59. – 11-esből, Guberti 71.)