Új igazolásokat követelnek Münchenben

A bajorokat a főszponzor is új sztárok megvételére serkentené.

A Bayern München egyik főszponzora, a Lufthansa nyilvánvalóvá tette, hogy további erősítéseket, új csillagokat vár a bajor keretbe, különben átgondolja a klubbal kötött szerződését. A német légitársaság évi 50 millió euróval támogatja az egyesületet, de ennek az az előfeltétele, hogy a müncheniek új csillagokat dobnak a köztudatba.

Mivel a Bayern idén gyakorlatilag nem igazolt – csupán kölcsönbe távozott játékosait, Kroost, Brenót, Ottlt fogadta vissza – a légitársaság nemtetszését fejezte ki, s meglebegtette, hogy elállhat a szerződéstől. A Lufthansa ugyanis számol az újonnan szerzett futballisták reklámértékével, míg a csapatot irányító Louis van Gaal úgy vélte, a keret elég erős, nincs szükség nyári nagybevásárlásra.

A bajor szemléletváltást ugyanakkor már Uli Hoeness múltheti elszólása is „beharangozta”; a vezető kinyilvánította, hogy egy szélső védőt, s egy középső védőt esetleg igazol a klub. A német rekordbajnok válaszút előtt áll: vagy szerez egy viszonylag drágább játékost, vagy egy hatalmas summától esik el.