Panucci visszavonult

A szélső védőnek csökkent a motivációja, befejezte.

A Genoa, a Milan, a Real Madrid, a Roma és a Parma, egykori világklasszis hátvédje hosszas töprengés után döntött a búcsú mellett. A védelem jobb szélén, de a közepén is otthonosan mozgó olasz válogatott futballista 19 évnyi aktív pályafutás végére tett pontot. Az Egyesült Államokból keresték, de már nem érzett erőt a folytatáshoz.

Az olasz sportsajtót vasárnap elsősorban a legendás futballista döntése tartotta lázban. A legutóbbi idényt a Parma együttesénél töltő Christian Panucci ugyanis a befejezés mellett döntött, nem fogadta el az MLS-ből érkező ajánlatot.

„Nagyon sokat gondolkoztam, nehéz volt a nem mellett dönteni” – árulta el a Sky Italiának nyilatkozó 37 éves veterán. „Több amerikai klub is felkeresett, ám a szükséges motiváció hiányában úgy éreztem, a legkorrektebb az, ha szögre akasztom a cipőket.”

„Bár a Milannal is nyertem Bajnokok Ligáját, szívemnek a Reallal nyert trófea a legértékesebb. Én voltam az első olasz, aki a spanyolokkal BL-t nyert. Az összes klubomnak, csapattársamnak és edzőmnek is köszönöm a lehetőségeket, különösen Fabio Capellónak, akivel három egyesületnél is remek éveket töltöttünk együtt.”