Gosztonyi: nagyot küzdött a csapat

Az utánpótlás-válogatott 2-0-ra megnyerte boszniai mérkőzését, és versenyben maradt a továbbjutásért.

A két főszereplő – Gulácsi Péter és a jól játszó Vass Ádám mellett – Németh Krisztián és Gosztonyi András volt. Előbbi a 79., utóbbi a 82. percben lőtt gólt a bosnyák kapusnak.

“Két nagydarab, de szervezetten védekező középhátvéd állta utamat a kapu felé, és éreztem, hogy a mérkőzés során egyszer-kétszer biztosan adódik lehetőségem rá, hogy futóversenyre kényszerítsem őket – olvasható Németh Krisztián lefújást követően adott nyilatkozata az mlsz.hu oldalon. – Abban, hogy végül a második félidő derekán kétszer egymás után is helyzetbe tudtam kerülni, a csapaté az érdem, mint ahogy abban is, hogy nem kaptunk gólt, és végül megérdemelten nyertünk.

Köszönjük azoknak, akik elkísérték ide is a csapatot, a folytatásban a hazai meccseken telt házra és sok biztatásra lesz szükségünk az újabb győzelmek begyűjtéséhez” – mondta Németh, akit ismét hírbe hoztak a görög Panathinaikosszal.

Gosztonyi András egy gólpasszal és egy góllal járult hozzá a győzelemhez.

– Nagyon küzdött az egész csapat, azt hiszem, büszkék lehetünk, hogy idegenben tudtunk nyerni – fogalmazott a Videoton középpályása. – Függetlenül attól, hogy éppen ki kap lehetőséget, mindig győzelemre játszunk, és erősek vagyunk csapatként is. Kemény, magas játékosokkal találtam magam szembe a pálya jobb oldalán, de mindvégig bíztam benne, hogy egyszer nagyobb területhez jutunk.

Most sorozatban három győzelemre lenne szükség ahhoz, hogy legyen esélyünk az Európa-bajnoki kvalifikációra, bízom benne, hogy sikerül kiharcolnunk a részvételt az Eb-n – fejezte ki reményét Gosztonyi.