Nincs mese, gólok kellenek a Vidinek

Mezey György szerint túljuthat a Videoton a Mariboron, Pintér Attila a második meccset is megnyerné az Atyrau ellen.

Csütörtökön este a Videoton a szlovén Maribor otthonában a Győrben, „hazai” pályán elért 1-1-es döntetlenről folytatja az Európa Liga-selejtezők második körét.

„Nagy várakozással tekintek a mérkőzés elé, de mélyreható változásokat nem várok. Végül is a csapatban nem történt olyan mértékű személyi vagy szerkezeti változás, amely átütő erejű változásokat hozott volna. Tudomásul veszem, hogy ezt az őszt végig kell majd lavíroznunk, mert minden erőfeszítés ellenére az a minőségi lépés, amelyet terveztem és amely a nemzetközi bemutatkozás stabil eredményét hozta volna, nem történt meg. Azt látom, hogy masszívabb és erősebb lett a csapatunk, de még egy kis lépés kellett volna az egyértelműen pozitív nemzetközi szerepléshez. Túljuthatunk persze a Mariboron, de azért az meglep, hogy sokan szinte átnéznek rajta, pedig ez egy erős, nemzetközi szinten tapasztalt gárda, amely minden évben indul valamelyik kupában. Ez pedig a pályán visszatükröződik, látszik. A győri meccsen – a pálya idegensége miatt – hiányzott az a magabiztosság a csapatunkból, amelyik nélkülözhetetlen a játék uralásához. Ma este viszont gólt, gólokat kell lőnünk, nincs mese!” – mondta dr. Mezey György a vidi.hu-nak.

A Győr 2-0-ra nyert a kazah Atyrau otthonában, Pintér Attila szerint azonban még koránt sincs lefutva a párharc.

„Óriási hiba lenne, ha már arccala Montpellier felé fordulnánk. Téved, aki azt gondolja, zsebben a továbbjutás. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a visszavágó is nulla nulláról indul. Megmondom az öltözőben, az a feladatunk, hogy a csütörtöki összecsapást is előnnyel zárjuk” – idézi az eto.hu Pintért.

Mind a két mérkőzésre 20 óra 30 perctől kerül sor.