Továbbjutásban bíznak a magyar EL-csapatok

Csank János, Klement Tibor és Mezey György értékelte az Európa Liga-selejtező sorsolását.

A Magyar Kupa-finalista Zalaegerszeg az albán Tiranával meccsel a második számú európai kupasorozatban.

“Ebben a szakaszban nagyjából azonos képességű csapatok szerepelnek. Annak örülünk, hogy nem kell messzire utaznunk, továbbá az mindenképpen előny számunkra, hogy idegenben kezdünk. Mivel azonban ismeretlen csapattal találkozunk, így a továbbjutási esélyeket 50-50 százalékra becsülöm” – mondta a távirati irodának Csank János.

A Győr a szlovák Nyitrával csap össze az Európa Liga első selejtezőkörében.

“Elsőként azt mondom, hogy jelentős költséget takarítunk meg azzal, hogy nem kell sok ezer kilométert megtennünk repülővel. Szakmai szempontból fontos, hogy olyan ország csapatával találkozunk, amelynek a futballkultúráját jól ismerjük. A hétvégén az ugyancsak szlovákiai Zsolna együttesével játszottunk edzőmérkőzést és ez nem a véletlen műve volt, Pintér Attila vezetőedző a lehetséges ellenfelekre készülve tudatosan választotta ki az edzőpartnereket. Bizakodó vagyok, az ETO-t képesnek tartom a továbbjutásra” – értékelte a sorsolást Klement Tibor, az ETO ügyvezetője.

A selejtező küzdelmeibe csak a második körben beszálló Videoton a szlovén Mariborral meccsel.

“Nagyon jó, nemzetközi kupatapasztalattal is rendelkező, kiváló szlovén csapatot kaptunk. Nagy küzdelem előtt állunk, biztos vagyok benne, hogy élvezetes meccsek lesznek. Az esélyek egyformák a továbbjutást illetően, a Maribort hasonló erősségű csapatnak tartom, miután egy, színvonalában a magyarhoz közel álló bajnokságban lett ezüstérmes” – nyilatkozta Mezey György.