Navas csodagóllal villant

A Sevilla nyerte a spanyol kupát, az FC az Európa Liga idei győztesét, az Atléticót győzte le a döntőben.

A barcelonai Camp Nouban ötvenezer madridi- és 35 ezer sevillai érzelmű néző előtt a műtéten átesett János Károly királyt helyettesítő Fülöp herceg a Sevilla csapatát tette boldogabbá – az andalúzok ötödször hódították el a kupát. A meccs már az 5. percben gyakorlatilag eldőlt, amikor Diego Capel vezetést szerzett csapatának.

Az első félidő hátralévő része és a második játékrész is kiegyenlített küzdelmet eredményezett, mindkét csapat előtt több lehetőség adódott, ám a támadók (elsősorban a 31. születésnapját kedden ünneplő Forlán, illetve Navas) elkapkodták a lehetőségeket.

A hosszabbítás hajrájáig: ekkor Navas elképesztő cselsorozat után megadta a kegyelemdöfést, minden elé kerülő madridit – köztük a kapust is – kicselezve állította be a végeredményt.

A Sevilla ötödik alkalommal végzett az élen a kupasorozatban, az Atletico Madrid kilenc diadalnál tart.

Copa del Rey, döntő

Sevilla-Atlético Madrid 2-0 (1-0)
Camp Nou, 93.000 néző. Vezette: Mejuto González
Gól: Capel (5.), Navas (92.)
Sevilla: Palop – Konko, Squilaci, Escudé, Luna – Navas, Renato (Lolo, 93.), Zokora, Capel (Peroti, 88.) – Negredo (Romaric, 68.), Kanouté.
Atlético: De Gea – Ujfalusi, Perea, Domínguez, Antonio López – Reyes, Assunçao (Raúl García, 61.), Tiago Mendes, Simao Sabrosa (Jurado, 61.) – Agüero, Forlán.