Öt gól, négy kiállítás a döntőben

A Santos annak ellenére ünnepelhetett, hogy kikapott a Santo Andrétől a Sao Pauló-i állami labdarúgó-bajnokság döntőjének visszavágóján.

Pelé egykori klubja a 3-2-re megnyert első mérkőzést követően hazai pályán ugyanilyen arányban kapott ki az országos bajnokság élvonalból kiesett Santo Andrétől, ennek ellenére megszerezte a 18. elsőségét az állami bajnokságban, mivel a szabályok szerint összesítésben egyenlő állásnál, így 5-5-nél az alapszakaszban elért jobb helyezés rangsorol.

A vasárnapi visszavágón Santo Andre háromszor is megszerezte a vezetést, és bár a döntőt elveszette, legalább győztesen távozott Pacaembu Stadionból, amelynek 36 ezer nézője az öt gól mellett négy kiállításnak is szemtanúja lehetett, a Santos nyolc, a Santo Andre tíz emberrel fejezte be a nem mindennapi találkozót.

“Nehéz és hosszú szezonon vagyunk túl, természetesen nagyon boldog vagyok, hogy ilyen körülmények között is megszereztük a bajnoki címet” – értékelt Dorival Junior, a Santos vezetőedzője.

Robinho és a fiatal tehetség, Neymar együttese 2007 után először, összesen 18. alkalommal nyerte meg a Paulista-bajnokságot.

Paulista-bajnokság, döntő, visszavágó:
Santos-Santo André 2-3 (2-3)
Gól:
Silva (7., 37.), ill. Nunes (1.), Ale (19.), Branquinho (44.)
Kiállítva: Leo (23.), Marquinhos (37.), Brum (83.), ill. Nunes (24.)

Címkék: santos