Gera döntőbe lőtte a Fulhamet

A magyar középpályás góljával egy elveszettnek tűnő meccsen verte a HSV-t a londoni együttes, amely első nemzetközi kupadöntőjére készülhet.

A Fulham az eddigi EL-meccseihez hasonlóan beállt védekezni, ám a Juventus és Sahtar Donyeck elleni taktika a Hamburg ellen nem vált be, hiszen Mladen Petric vezetést szerzett a németeknek. A horvát játékos 25 méterről védhetetlen szabadrúgást zúdított a londoniak kapujának bal felső sarkába.

A gólnélküli odavágót követően a HSV állt továbbjutásra, Geráék értelemszerűen sokkal támadóbban futballozták a folytatásban, de nem igazán tudtak komoly helyzetet kialakítani a vendégek kapujánál. A fordulást követően is többet volt a labda a Fulhamnél, az angoloknak minimum két gólt kellett szerezniük a továbbjutáshoz.

A 69. percben Davies egy remek csel után ki is egyenlített, de idegenben lőtt góllal még mindig a HSV-nál volt az előny. Öt perccel később aztán érkezett az addig meglepően halovány Gera, és közelről bevágott egy röviden felszabadított szögletet.

A hátralévő percekben már kizárólag bekkelték a történetük első nemzetközi kupadöntőjére készülő angolok. A HSV teljesen kitámadt, egy újabb gól az ő továbbjutásukat jelentette volna, de a Fulham kivédekezte a hátralévő perceket, és a kiírásban hat gólnál járó magyar középpályás vezérletével ott lesz a hamburgi fináléban.

A másik elődöntőben a Liverpool a rendes játékidőt követően 1-0-ra vezetett az Atlético Madrid ellen, és ezzel behozta a Spanyolországban összeszedett hátrányát. A hosszabbításban Benajun góljával elérhető közelségbe került az angol házidöntő, de az egyedül hagyott Forlán a ráadás első félidejének hajrájában közvetlen közelről eldöntötte a párharcot.

Európa Liga, elődöntő, visszavágó:
FC Fulham (angol)-Hamburger SV (német) 2-1 (0-1)
Gól:
Davies (69.), Gera (76.), illetve Petric (22.)
Összesítésben: 2-1

FC Liverpool (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 2-1 (1-0, 0-0, 1-1, 0-0) hosszabbítás után
Gól: Aquilani (44.), Benajun (95.), illetve Forlán (104.)
Összesítésben: 2-2, idegenben lőtt góllal az Atlético jutott a döntőbe