Capello visszatérne a klubfutballhoz

Az angol válogatottat vezető Fabio Capello egy interjúban elárulta, hogy szerződése lejártával nem zárja ki a visszatérés lehetőségét.

Az angol válogatottnak tartást adó szigorú szakvezető kifejtette, hogy amennyiben a jövőben felkérik, szívesen vágna bele ismét egy klub felkészítésébe. Az olasznak a 2012-es Európa-bajnokságig szól az angolokkal kötött egyezménye, s mint többször is jelezte, szeretné betartani az abban foglaltakat.

Ám egy interjúban utalt arra, nem fog hosszabbítani a szigetország válogatottjával, s bár valószínűleg kommentátorként folytatja, nem zárja ki pályájának folytatását sem.
„Részemről semmi probléma. 2012-től ismét szakkommentátorként fogok dolgozni, ahogy tettem az angolok felkérése előtt is” – árulta el a Gazzetta dello Sportnak. „De mindig készen álltam a kihívásokra, így elképzelhető, hogy megfelelő ajánlat esetén igent mondok valamely egyesületnek. Egy válogatottat edzeni teljesen más mint egy klubcsapatot, ám azt hiszem, utóbbiban is van tapasztalatom.”

A világ egyik legjobb edzőjének tartott 64 éves Capello korábban a Milan, a Real Madrid, a Roma és a Juventus együttesénél tevékenykedett, és valamennyi csapatával bajnok lett, a lombardokkal 1994-ben Bajnokok Ligáját is nyert. Legutóbb, több neves szakemberrel egyetemben, ismét szerepelt a kisebb válságban lévő madridiak preferencia-listáján.