Elbuktak, mégsem aggódik Benítez

Kikapott a Benfica otthonában a Liverpool, a spanyol tréner mégsem az eredmény, hanem Babel kiállítása miatt idegeskedett.

Jól kezdődött a BL-től már a csoportkör után búcsúzó vörösök lisszaboni vendégszereplése az Európa Ligában, hiszen a 9. percben vezetést szereztek Daniel Agger parádés, sarkazásós góljával. Félóra elteltével aztán megfogyatkozott a vendégcsapat, igaz egy igencsak megkérdőjelezhető szituációt követően.

Luizao kezdésként hátulról, nagyon durván beleszállt Fernando Torresbe, amire Ryan Babel bepöccent, és a bíró orra előtt belemászott a portugál védő arcába. A hazaiak játékosa megúszta egy sárgával, a holland viszont azonnal pirosat kapott.

Tíz emberrel játszott a hátralévő egy órában a Liverpool, és a második félidőben a hazaiak két tizenegyesgóllal megfordították a mérkőzést. A 2-1-es végeredmény ellenére nem aggódott különösebben Rafa Benítez, hiszen csapatának elég az Anfield Roadon 1-0-ra legyőznie az ellenfelét, hogy a következő körbe jusson.

„Hibáztunk néhány helyzetben, de felesleges a történteken rágódni, mostantól a visszavágóra kell koncentrálnunk. A csapatom nagyon keményen küzdött, és ugyanilyen hozzáállással, a saját szurkolóink előtt behozhatjuk a hátrányunkat” – nyilatkozta a spanyol szakember, aki Babel kiállítását túlzónak érezte, véleménye szerint Luizao becsúszása sokkal súlyosabb volt.

Maga az érintett vigasztalhatatlan volt a lefújást követően. „Nagyon sajnálom a történteket, másképp alakult volna a meccs, ha nem kerülünk emberhátrányba. Bízom benne, hogy sikerül az Anfielden fordítanunk.”