Fucsovics olyan nyerőt ütött, alig hitte el az ellenfele is

Szettelőnyből kapott ki a magyar játékos.

Fucsovics Márton (93. a világranglistán) szettelőnyről kikapott a harmadik helyen kiemelt Felix Auger-Aliassime (21.) ellen az Antwerpenben zajló, 690 ezer euró összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Az ötödik egymás elleni mérkőzésükön 3:3-ig csak a magyarnak kellett bréklabdákat hárítania, majd 4:4-nél a kanadai is megtette ezt. A nem túl magas színvonalú és sok hibával tarkított szett rövidítésben dőlt el, amelyben Fucsovics volt stabilabb, így 58 perc elteltével előnybe került.

A folytatásban nem sokat változott a meccs képe, mígnem 3:3-nál bekövetkezett az első brék, méghozzá Auger-Aliassime javára, aki végigvitte előnyét, és 1 óra 52 percnél kiegyenlített. Az utolsó felvonásban az ellenfél 2:2-nél brékelt, majd ezt 2:4-nél is megismételte, és mivel Fucsovicsnak esélye sem volt visszavenni az elvesztett adogatásokat, 2 óra 34 perc után mehetett gratulálni a hálóhoz.

A magyar játékosnak volt egy látványos nyerő ütése a harmadik szettben, már vert helyzetből tudta úgy visszaütni a labdát a pályára, hogy Auger-Aliassimének esélye sem volt elérni. A kanadait el is kapta a kamera, ahogy kissé értetlenül néz maga elé.

Kapcsolódó
Három magyar edző is kapott jutalmat Milák Kristóf olimpiai szerepléséért
Minden sportágban máshogy oszlanak el a pénzjutalmak, Csipes Tamara mellett például Csipes Ferenc is komoly összeget kapott az olimpiai szereplés után, az öttusázók kapitánya viszont nem járt jól.