Boksz: Roy Jones Jr.-t másolta Artur Beterbiev

A dagesztáni születésű kanadai-orosz kettős állampolgárságú bunyós a félnehézsúly vitathatatlan bajnoka lett szombat este Rijadban.

A 39 esztendős Artur Beterbiev (IBF, WBC, WBO világbajnok volt a meccs előtt) győzelmével ért véget szombat este a veretlenek csatáját Rijádban, miután egy elképeszően magas színvonalú, 12 menetes mérkőzésen pontozással legyőzte Dmitrij Bivolt (WBA, IBO világbajnoka volt még a meccs előtt).

A kanadai és orosz állampolgárságú Beterbiev ezzel megszerezve a félnehézsúly vitathatatlan, abszolút világbajnoka címet, azaz megismételte Roy Jones Jr. tettét, aki 2002-ben gyűjtötte be mind az öt övet.

A 39 éves, dagesztáni születésű Beterbiev eddigi 21 meccséből 20-at kiütéssel nyert (ezért is hívják KO-királynak), míg, a kirgiz, 33 éves Bivol az eddig makulátlan, 23–0-s statisztikáját piszkította össze a Kingdom Arénában ezzel a pontozásos vereséggel, ami így már 23-1-et mutat.

Az összecsapás után Betyerbijev azt mondta a TASZSZ orosz hírügynökségnek, hogy kész a visszavágóra, de erre legkorábban hat hónap múlva kerülhet sor.

A rijádi meccs mindkét résztvevője fejenként 10 millió dollárral lett gazdagabb.

ÖKÖLVÍVÁS, FÉLNEHÉZSÚLY, CÍMMÉRKŐZÉS

Artur Beterbiev (kanadai)–Dmitrij Bivol (orosz) 
Pontozás: 114–114, 116–112, 115–113

Kapcsolódó
Rijádi bokszgála: mindkét bunyós kirepült a ringből
Ritkán látható módon szakadt félbe a félnehézsúlyú meccs.