„Nem asszisztálunk a szánalmas bohózathoz, amit a szombathelyi vezetőség képvisel”

A vendégek szerint nem kapnak elegendő jegyet, ezért ki se mennek inkább a meccsre.

A Körmend kosárlabdacsapatának szurkolótábora bojkottálja a szombathelyi bajnoki mérkőzést.

A drukkerek szerint a Falco-vezetőség rendkívül kevés jegyet biztosít a vendégeknek, akik ezért úgy döntöttek, hogy távolmaradásukkal tüntetnek a sportszerűtlenség ellen. A nagyobb szurkolói csoportok közös közleményben tudatták a döntésüket.

Felháborítónak és nevetségesnek tartjuk azt a 238 darab jegyet, amit biztosítanának számunkra. Így arra a döntésre jutottunk, hogy kitartva a tavalyi szezonban képviselt álláspontunk mellett, továbbra sem asszisztálunk ehhez a szánalmas bohózathoz, amit a szombathelyi vezetőség képvisel

– írták.

A pénteken kiadott közleményre vasárnap a Körmend reagált is, a klub kifejtette, hogy próbált további belépőket kialkudni a szombathelyiektől (350 darabot), ám végül 260-nál feljebb nem sikerült jutni.

„A Falco a saját szurkolói érdekeit védi, akik ezt az arányt igazságtalannak vélték volna. A másik nélkülözhetetlen szempont, a szövetségi és biztonsági előírások is változtak az elmúlt években, ebben a helyzetben nem az előnyünkre. Mi hely hiányában nem tudunk több vendégszurkolót fogadni a vendégszektorban Körmenden.”

A szombathelyi klub nem adott ki közleményt a honlapján és közösségi oldalain sem.