Brutális győzelem az oktagonban, Pereira péppé verte ellenfelét

Alex Pereira megőrizte félnehézsúlyú övét a UFC-nél.

Alex Pereira megőrizte félnehézsúlyú övét a legnagyobb ketrecharcos szervezetnél, a UFC-nél. A brazil sportoló a Salt Lake Cityben rendezett gála negyedik menetében, technikai KO-val győzte le Khalil Rountree Jr.-t.

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy Pereira ezúttal emberére akadt, Rountree-nak voltak kifejezetten jó pillanatai az első két menetben, a pontozóknál vezetett is tíz percet követően és a második felvonásban volt egy olyan ütése, amivel láthatóan megfogta a brazilt. A címvédő aztán a harmadik menetben kezdte el igazán nyomás alá helyezni riválisát és egyre nagyobb károkat okozott Rountree arcán. Pereira megérezte a vérszagot, ragadozóként vadászta le az amerikait, végül addig ütötte, míg ellenfele a padlóra került, a mérkőzésvezető pedig jobbnak látta közbelépni.

Jeff Bottari / Zuffa LLC

Rountree olyan verés kapott, hogy az arca tele volt duzzanatokkal, valamint a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját is meg kellett állítani, mert ismételten elkezdett ömleni az orrából a vér.

Pereira ezzel a győzelemmel nemcsak megvédte az övét, hanem bizonyította, hogy súlycsoportoktól függetlenül jelenleg ő a legjobb a UFC-ben. A jövőt illetően még ő sem tudja mi lesz, szívesen marad a súlycsoportjában, de az is lehet, felmegy nehézsúlyba.

Kapcsolódó
„Úszásról gyakorlatilag nem is beszélünk” – erőnléti edzője Milák Kristófról
Zala György sem tudott semmit az olimpiai bajnok úszó elvonulásáról.