„Nem csábítottunk el senkit!” – nem a Ferencváros kereste meg a klubhoz csatlakozó úszóklasszisokat

A sajtóban megjelentekkel ellentétben nem a Ferencváros kereste meg a klubhoz az olimpiát követően csatlakozó úszóklasszisokat, jelentette ki Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke.

A Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalán látható videóban a sportvezető elárulta, elsőként a párizsi nyíltvízi versenyen bronzérmes Betlehem Dávid – akinek párja, a nők között ötödik Fábián Bettina ferencvárosi versenyző – kereste meg a klubot a lehetséges váltással kapcsolatban, ő volt az első dominó.

Őt csapattársa, az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf követte, aki már a párizsi játékok előtt, májusban jelezte a veszprémi klubvezetőknek, hogy feleségével Budapestre költöznek, a Ferencváros pedig megfelelő feltételeket kínált számára.

Mindkét fiú a Ferencvárostól függetlenül eljött volna Veszprémből

– hangsúlyozta Nyíri Zoltán.

Kiemelte, ezután érkezett a BVSC csoportja, benne a 100 méter gyorson olimpiai negyedik, vb-bronzérmes Németh Nándorral, az Eb-ezüstérmes Kovács Benedekkel és edzőjükkel, Plagányi Zsolttal.

„Plagányi Zsolt látja, min kell esetleg változtatni, van-e olyan fiatal tehetség, akivel érdemes foglalkozni. Lehet, hogy megtalálja a következő tanítványát. Ehhez kell egy új szemlélet, egy új szem találhat egy új csillagot” – mondta Nyíri Zoltán, aki kijelentette, senkit sem csábítottak el, az érkezők pedig a jövőben mindennapi részei lesznek az FTC életének.

A kivételt ebben az esetben Betlehem és Fábián jelentik, akik együtt kezdték meg tanulmányaikat az Egyesült Államokban.

Kapcsolódó
Miért rabolta el a Fradi világklasszis úszók sorát más kluboktól?
A magyarázatért elmerültünk az állami, azon belül az egyesületi sporttámogatási rendszerben.