Lehull a lepel, megvan az új norvég női kézilabda-kapitány

Kedd délelőtt fél 10-kor lehull a lepel, a Norvég Kézilabda Szövetség ugyanis sajtótájékoztatót hívott össze, hogy bejelentse az új női szövetségi kapitányt. A helyi sajtó szerint nem lesz meglepetés: Thorir Hergeirssont a legnagyobb esélyes Ole Gustav Gjekstad követi a poszton.

Hergeirsson az olimpiai győzelmet követően időt kért, hogy a folytatásról döntsön, majd szeptember 9-én bejelentette, hogy év végén távozik, azaz a magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság lesz a hattyúdala.

A válogatott az irányítása alatt 15 év alatt 16 érmet szerzett, kétszer olimpiát, háromszor világ-, ötször Európa-bajnokságot nyert.

„Több emberrel is beszélgettünk, de nem akarok ebbe belemenni” – nyilatkozta Erik Langerud főtitkár, aki Gjekstaddal kapcsolatosan csak annyit mondott:

Ole egy roppant jó edző, aki remek eredményeket mutatott fel.

Gjekstad háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Vipersszel, mielőtt az Odenséhez szerződött. Ott jelenleg öt norvég válogatott játékosa van, köztük az olimpiai bajnok Maren Aardahl és Thale Rushfeldt Deila.

A szakember az Aftenpostennek semmit sem árult el, azt sem, hogy beszélt-e a szövetség képviselőivel.

A lap szerint számos jelölt akadt a szövetségi kapitányi posztra: Tonje Larsen, Joar Gjerde, Mats Olsson, Glenn Solberg és Kristian Kjelling neve is felmerült.

Kapcsolódó
„Kis megkönnyebbülést érzek, hogy kimondtam” – az Eb után távozik a világ egyik legünnepeltebb kézilabdaedzője
2009 óta vezeti a világ egyik legerősebb csapatát, amellyel tíz világversenyről tért haza aranyéremmel.