Rájött a sikerei titkára, visszatért a medencébe Milák Kristóf nagy riválisa

Léon Marchand tartott egy hosszabb pihenőt a hazai olimpia után, de most újult erővel kezdte el az edzéseket.

Az olimpia után pihenőt tartott, de már újra a medencében van és készül az év végi versenyekre Léon Marchand. A francia úszó a párizsi olimpián négy aranyat és egy bronzot nyert, megdöntött négy olimpiai rekordot és végrehajtotta azt a bravúrt, hogy egy esti programban győzött 200 mellen és pillangón – utóbbin a szám világcsúcstartóját, Milák Kristófot lehajrázva.

Tartottam egy hosszabb pihenőt, és megpróbáltam minden pillanatát kiélvezni. Egy kis időt eltöltöttem egymagam is, hogy leülepedjenek bennem a dolgok és felfogjam, mit is értem el.

Többféle szemszögből is megvizsgáltam az elmúlt időszakot, sokkal letisztultabban látom az eredményeimet. A legtöbbször arra gondoltam, hogy rengeteg munka van a sikerek mögött. Úgyhogy most visszatérek az edzésekhez” – mondta az RMC-nek Marchand, akinek egy ibizai kiruccanás és bulizás is belefért a pihenőidejébe.

Varga Jennifer / 24.hu

Marchand egyelőre szülővárosában, Toulouse-ban készül, és egy új edző, Nicolas Castel irányítja az edzéseit. A 22 éves, francia sportoló Bob Bowman segítségével tarolt az olimpián, az edzőlegenda azonban az elmúlt hónapokban maga mögött hagyta az Arizona Egyetemet, és Texasba tette át a székhelyét. Több jelenlegi és leendő úszója is követte, így Kós Hubert és Pádár Nikolett is követi Bowmant, és ugyan Marchand-ról még nem volt ilyen bejelentés, alighanem 2025-ben ismét Bowmannel készül majd.

Ami Léon Marchand versenynaptárát illeti, részt kíván venni a közelgő világkupa mind az öt állomásán, majd decemberben a budapesti, rövid pályás vébén is. 2025-ben pedig a vizes vb lehet a fő versenye, arra egyébként nagyon készül Milák Kristóf is, akit állítólag örömmel tölt el, hogy újra van olyan riválisa 200 pillangón, aki ellen visszavághat.

Kapcsolódó
Milák Kristóf örül, hogy van egy riválisa, akinek visszavághat
A szingapúri világbajnokságon csaphat össze ismét Léon Marchand-nal.