„Meglepő, csak ennyit mondok” – Pap Bianka szerint ember még nem javult annyit egy év alatt, mint aranyérmes riválisa

Sokáig azt hitte, hogy nyerhet, aztán Csang Meng elhúzott.

Pap Bianka teljessé tette párizsi éremkollekcióját, ugyanis a korábbi arany- és bronzérme után szombaton ezüstérmet nyert, ezúttal 200 vegyesen a párizsi paralimpián. A magyar úszó jól kezdett, de aztán a táv második felén a kínai Csang Meng megelőzte, és végül ázsiai rekorddal megnyerte az aranyat.

„Nagyon élveztem ezt a döntőt. Száz méter után elhittem, hogy megnyerhetem. Egyáltalán nem láttam a kínait, szerintem mellen szökött meg, mert abban sokkal erősebb.

Még a mell-gyors fordulónál is bontottam magamban a pezsgőt, hogy a mellettem úszó holland lánynál gyorsabb vagyok, de akkor észrevettem, hogy valaki nagyon elment. Ekkor egy kicsit összeomlott bennem a világ, még próbálkoztam, de tudtam, hogy ezt a hátrányt már nem tudom behozni.

Kicsit csalódott vagyok amiatt, mert a szám közben elhittem, hogy ez aranyérem lesz, de előzetesen bármikor aláírtam volna, hogy egy ilyen kollekciót viszek haza. Szerintem ez nagyon menő, a magyar csapatból csak nekem van ilyen” – mondta az MTI-nek a magyar úszó, aki elárulta, hogy nyolc éve ismeri győztes kínai riválist, de

szerinte ember ennyit még nem javult egy év alatt, mint ő.

„Meglepő, csak ennyit mondok” – mondta.

A Vasas harmadik paralimpiáján szereplő úszója eddig összesen 2 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérmet gyűjtött. Pap Bianka a párizsi magyar küldöttség 14. érmét szerezte, a mérleg most 5 arany, 5 ezüst és 4 bronz. A magyar úszók 3-3 arannyal és ezüsttel, valamint egy bronzzal zárták a 2024-es paralimpiát.

A sportolónak nem fejlődött ki a szárkapocscsontja. Gyermekkorában többször is műtötték, de aztán síelés közben elesett, és már nem lehetett rendesen megoperálni.

Kapcsolódó