Az úszó Pap Bianka címét megvédve aranyérmes a paralimpián

Fő számában ugyanúgy az élen zárt, mint Tokióban.

Az úszó Pap Bianka címét megvédve aranyérmet szerzett pénteken az S10-es sérültségi kategória 100 méter hát számában a párizsi paralimpián.

A Vasas 24 éves versenyzője csütörtökön bronzérmet szerzett 400 méter gyorson, ezúttal pedig fő számában ugrott a medencébe. A délelőtti előfutamból első helyen került az esti fináléba, amelyben 1:07.97 perces idővel lett övé a győzelem.

A pályafutása harmadik paralimpiáján szereplő Pap – akinek szombaton még lesz egy száma – eddig összesen 2 arany-, 3 ezüst- és két bronzérmet gyűjtött.

Pap Bianka a párizsi magyar küldöttség tizedik érmét szerezte, majd utána nem sokkal Konkoly Zsófia a tizenegyediket, amikor ezüstérmes lett az S9-es sérültségi kategória 100 méter pillangó számában.

A francia fővárosban már kétszeres aranyérmes, 22 éves pécsi parasportoló a délelőtti előfutamból a második idővel került az esti fináléba, amelyben ugyancsak másodikként csapott a célba a paralimpiai rekorddal diadalmaskodó amerikai Christie Raleigh-Crossley mögött.

Konkoly – aki Párizsban 400 gyorson és 200 vegyesen nyert – pályafutása harmadik paralimpiáján a hetedik érmét gyűjtötte be, 3 arany, 3 ezüst és 1 bronz a mérlege.

Konkoly Zsófia a párizsi magyar küldöttség 11. érmét szerezte, a mérleg 4 arany, 4 ezüst és 3 bronz.