A rúdugrókirály Duplantis olyan időt futott 100 méteren, amivel idén magyar bajnok lett volna

Legyőzte barátját, a 400 méteres gátfutásban világrekorder Karsten Warholmot

A rúdugrás világcsúcstartója, Armand Duplantis legyőzte 100 méteres síkfutásban barátját, a 400 méteres gátfutásban világrekorder Karsten Warholmot a csütörtöki, zürichi atlétikai Gyémánt Liga-viadalt megelőző bemutatóversenyen.

A kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok svéd Duplantis, aki 6,26 méterrel tartja a rúdugrás világcsúcsát, 10.37 másodperccel ért célba a Letzigrund Stadionban. Ezzel két tizedet javított 2018-ban felállított eddigi legjobbján. A 400 gáton Tokióban olimpiai bajnok, háromszoros vb-győztes Warholm – akinek a világrekordja 45.94 másodperc ebben a számban – ugyancsak remekül futott, 10.47-et ért el. Ő két századot faragott eddigi legjobbjából.

„Eléggé fel vagyok tüzelve. Hogy is ne lennék” – mondta a közös szponzoruk által szervezett, mintegy kétezer néző előtt lezajlott futás után Duplantis, mire Warholm úgy reagált:

El kell ismernem, ma tisztességesen megvert Mondo. Jól jött el a rajtból, nagyszerű verseny volt

A futás ötlete tavaly, a monacói viadalon merült fel, amikor Duplantis azt mondta Warholmnak, úgy érzi, képes őt legyőzni 100 méteren, a norvég pedig elfogadta a kihívást. Nagy versenyek 100-as döntőjébe nem jutottak volna be az eredményükkel, de ezzel a 10.37-es idővel Duplantis például megnyerte volna a 100 métert az idei magyar ob-n, amelyen Deák Zalán 10,44-gyel végzett az élen.

Kapcsolódó
Baseball helyett a rudat választotta, az ellenfeleit annyival túlugorja, hogy csak tapsolni tudnak
Armand Duplantis olyan sebességgel fut és olyan technikával oldja meg az ugrásait, hogy évek óta senki sem tudja legyőzni.