Váratlan helyen bukkant fel a tavaly visszavonult sztárkézilabdázó

Miután válogatott szinten mindent megnyert, tavaly, 36 éves korában bejelentette visszavonulását Alexandra Lacrabére, a francia kézilabdázás egyik klasszisa. Néhány napja azonban váratlan helyen bukkant fel, és úgy tűnik, készen áll a visszatérésre.

Lacrabére pályafutása során sok klubban megfordult, hat hazai csapat mellett játszott a spanyol Akaba Bera Bera, az orosz Zvezda Zvenigorod, illetve az északmacedón Vardar együtteseiben, pályafutását pedig tavaly a román Rapid Bucurestiben fejezte be.

A francia válogatottban 225 mérkőzésen lépett pályára, 2017-ben világ-, 2018-ban Európa-bajnok lett, 2021-ben pedig olimpiai aranyérmet is szerzett.

Valamivel több, mint egy év pihenés után aztán váratlanul a dán másodosztályú TMS Ringsted csapatában bukkant fel, amnely be is jelentette a szerződtetését.

Mindig is arról álmodoztunk, hogy egy tapasztalt játékost hozunk a legmagasabb szintről, de kevesen hitték, hogy egy nap egy ilyen szintű kézilabdázó csatlakozik a Ringstedhez

– mondta Kevin Arildtoft Moer edző.

„Szeretném hatalmas tiszteletemet kifejezni a klub vezetőinek, mert a tervük középpontjában a bátorság, a szív és az akarat áll. És ehhez nagyon szeretnék hozzájárulni. Izgalmas feladat elindítani ezt a projektet sok fiatal, tehetséges játékossal, így nem voltak kétségeim, amikor felkérést kaptam.

Hiszek abban, hogy egészséges dolog nagyot álmodni a sportban. Ezért várom, hogy magamra húzzam a TMS mezét, és harcolhassak új csapattársaimmal

– nyilatkozta a klub honlapján Lacrabére.