„Úgy éreztem magam, mint a Gladiátorban Maximus” – Guzi Blanka nagyon élvezte a párizsi közönség előtti versenyt

Az olimpiai döntőben hatalmas buzdítást kapott a magyar öttusázó.

Gulyás Michelle első, Guzi Blanka pedig negyedik helyen zárt női öttusában a párizsi olimpián.

Ugyan Gulyás aranyérmes küzdelme vitte el a legtöbb ember fókuszát, eközben Guzi is fenomenálisan versenyzett, ugyanis a 13. helyről indult, mégis a negyedik helyre tornázta fel magát.

„Azt szoktam mondani, hogy a lovaglásnak és a lézerfutásnak köszönhető ilyenkor már a javulás. A lovaglással megalapoztam, a tegnapi egyébként szerintem jobb lovaglás volt részemről, de ma talán jobb lovat kaptam, többet segített nekem. A lézeren hála az égnek azt produkáltam, amit szoktam, viszont az úszás miatt csalódott vagyok, mert eltaktikáztam magam, nem kezdtem el az első százon úgy úszni, ezért abban maradt némi pont. Összességében örülök a teljesítményeknek”

– mondta az M4 Sportnak, majd egy meglepő vallomást is tett.

„Ha valaki azt mondja, hogy olimpiai negyedik helyezett vagyok, akkor biztos, hogyha nem is írom alá, nagyon boldog lettem volna. Sokszor képzeltem el, milyen érzés lehet olimpiai negyediknek lenni: hisz ő pont az első, aki lecsúszik a dobogóról.

Itt szeretném megköszönni Olasz Annának, mert az utolsó kanyarban ő járt a fejemben, hogy mennyire boldog volt, mennyire értékelte a saját teljesítményét. Ez sok erőt adott nekem, hogy igenis egy negyedik hely is lehet boldog negyedik hely, úgyhogy köszönöm, Anna!

A jövőjéről azt mondta Guzi, hogy nem tudja még, hogyan tovább, mert a lovaglás kikerül az öttusa számaiból. Viszont nagyon hálás volt azért, hogy rengetegen szurkoltak neki. Ennek kapcsán elmesélte az újságíróknak később azt is, hogy volt idén a Puskás Arénában egy mérkőzésen és belegondolt, vajon milyen érzés lehet futballistának lenni, akik szinte minden mérkőzésen ezt kapják.

Arról álmodoztam, hátha majd egyszer nekem is megadatik. És most megtörtént, nem azt mondom, hogy úgy éreztem magam, mint egy focista, de úgy éreztem magam, mint a Gladiátorban Maximus.