Kettős magyar dobogót hozott a női kajak kettesek olimpiai döntője

Elképesztő izgalmak után, hosszas videózással jött össze a kettős dobogó.

Ezüstérmet nyert a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra duó, míg a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős holtversenyben harmadik helyen zárt a párizsi olimpián, a kajak kettősök 500 méteres versenyén.

A Csipes, Gazsó páros harmadikként zárt futamában, míg a másik magyar egység egy őrült nagy hajrával csusszant be a fináléba. A döntőben aztán különböző taktikát választott a két hajó, Csipes és Gazsó nem vacakolt, elképesztő tempóban kezdték a döntőt, féltávnál harmadik helyen haladtak, pedig a reakcióidejük nem volt az igazi. Az első helyre semmi esély nem maradt, de a körömrágós hajrában már nem csak a Csipes, Gazsó kettős küzdött a dobogóért, hanem az eszelős utolsó 250 métert hozó Fojt, Pupp duó is.

Végül három hajó is azt várta, a számítógép milyen sorrendet hoz ki, amire hosszú percekig nem került sor. Csipes és Gazsó ezüstérmet nyert, az tisztán látszott a felvételen, de a harmadik hellyel nem tudtak mit kezdeni a bírók. Nem maradt más választás, a Fojt, Papp egység bronzérmet nyert holtversenyben a németekkel.

Íme a körömrágós pillanatok: