Salim simán kikapott a címvédőtől az olimpiai negyeddöntőben

Nem sok esélyt adott neki olasz riválisa.

Salim Omar Gergely magabiztos győzelemmel kezdte a párizsi olimpia taekwondoversenyét az 58 kilogrammosok mezőnyében, a második ellenfele azonban az olasz címvédő, Vito Dell’Aquila volt, akitől három éve, Tokióban vereséget szenvedett – a magyar sportoló akkor a vigaszágon bronzmeccsig jutott, amit elveszítette és ötödik lett. Salim azóta már megnyerte a világbajnokságot, és hatodik kiemeltként várta a párizsi versenyt, olasz riválisát a harmadik helyen rangsorolták.

Tokió óta történt egy jelentős változás, már nem az összpontszám dönt a mérkőzések végén, hanem két szettet meg kell nyerni a győzelemhez.

Varga Jennifer / 24.hu

Erősen kezdte a negyeddöntőt Salim, szinte egyből fejbe rúgta az olaszt, aki viszont testre vitt be azonnal egy érvényes találatot. Az első menet felénél a magyar taekwondós kapott egy intést, ami az ellenfelének egy pontot jelentett, Dell’Aquilva végül simán nyerte 9-4-re az első felvonást.

A második menetben az olasz kezdett aktívabban, rögtön volt egy pontos rúgása, amire elsőre két pontot kapott, de visszanézték videón és eltalálta Salim fejét, öt pontot kapott végül érte. Ismét büntették a magyart, majd egy újabb videózást követően derült ki, hogy az olasz ismét eltalálta a fejét egy rúgással, majd a testét is, így már 11-0-ra vezetett. Egy újabb pontos testrúgás vetett véget a mérkőzésnek.

Dell’Aquila később kikapott az elődöntőben, így eldőlt, hogy Salim Omar Gergely számára befejeződött az olimpia.

Címkék: