Nevetséges öngól is kellett a döntőhöz a brazil női futballválogatottnak

2008 óta először jutott olimpiai döntőbe a brazil női labdarúgó-válogatott, amely 4-2-re győzött Spanyolország ellen. A dél-amerikaiak a fináléban az Egyesült Államok csapatával találkoznak.

A brazilok már a 6. percben előnybe kerültek egy egészen elképesztő öngóllal: a spanyol kapus, Cata Coll egy rátámadó brazil támadó mellett el akarta rúgni a labdát, ami sikerült is, de éppen saját védőjét, Irene Paredest találta telibe, akiről a labda a kapuba pattant.

A folytatásban a remekül futballozó Gabi Portilho a gólja után gólpasszt is adott, így már három találat volt a brazilok előnye.

A spanyoloknak a hajrában sikerült szépíteniük, de a 15 percesre jelzett, majd 20 percig tartó hosszabbítás első percében újabb gólt kaptak. Salma Parauello aztán hiába szerezte meg saját maga és a spanyol csapat második gólját is a meccsen, a brazilok összességében magabiztos győzelemmel vívták ki részvételüket a döntőben.

A női labdarúgótorna pénteki bronzmérkőzését a németekkel játsszák a spanyolok, a fináléra pedig szombaton 17 órakor kerül sor.