Mást csináltak a svédek, mint amit megbeszéltek az időkérésnél, így sikerült megmenteni a magyarok elleni kézicsatát

Tomas Axnér szövetségi kapitány komoly potenciált lát a jövőben a magyar válogatottban.

Készen áll az olimpiai elődöntőre a svéd női kézilabda-válogatott, amely a rendes játékidőben 15 másodpercre volt a kieséstől, ám végül hosszabbításra mentette a magyarok elleni negyeddöntőt, a ráadásban pedig már ellenállhatatlanul játszva 36-32-re győzött.

A csata hőse a 22 éves jobbátlövő Nina Koppang volt, az IK Sävehoftól a norvég Vipersbe igazoló csillag másodpercekkel a rendes játékidő vége előtt megszerezte az egyenlítő gólt, majd a hosszabbításban is dobott még kettőt.

Volt 15 másodpercünk a végén eldönteni, mit tegyünk. Nem egészen úgy sikerült, ahogy elterveztük, egyet mondtunk az időkérés alatt, de mást csináltunk

mondta Jamina Roberts.

„Valóban mást terveztünk, de láttam a rést, és jól sikerült. Nem hiszem, hogy túl sokat kellett gondolkodnom, a megérzésemre hallgattam, és úgy érzem, helyes volt” – tette hozzá Koppang.

„Leginkább azzal vagyok elégedett, hogy amikor a hosszabbítás előtt időt kértem, senki szemében nem láttam idegességet, szorongást vagy félelmet. Tíz tiszta szempár nézett rám. Gyönyörű győzelem volt” – nyilatkozta Tomas Axnér szövetségi kapitány.

A szakember egyébként a mérkőzés előtt alaposan megdicsérte, és fenyegető ellenfélként írta le a magyarokat.

Ez egy támadólag erős csapat. Vámos, Kuczora, Klujber és a kis Simon nagyon jó játékosok lesznek a továbbiakban, de már most pokolian nagy erővel rendelkeznek. Váamos kíméletlen, Klujber különböző tempóban és zónán át képes lőni, Kuczora pedig igazi bombázó. Ez európai csúcskategória.

Kapcsolódó
„Ez most nagyon fáj” – sírva értékelt kiesés után a női válogatott kézis
Győri-Lukács Viktória a könnyeivel küzdve adott interjút a kiesés után.