„Joni sikere ismét azt üzeni a fiataloknak, hogy megéri kitartani, mert magyarként is be lehet kerülni a világ élmezőnyébe” – Tokió után Párizsban is bizonyítottak vitorlázóink

Vadnai Jonatán személyében itt az újabb példakép!

Vadnai Jonatán a negyedik helyen végzett ILCA 7 (korábbi Laser) osztályban Marseille-ben, a párizsi olimpia vitorlás versenyein.

A Balatonfüredi Yacht Club 26 éves versenyzője teljesítményének értékét növeli, hogy a legjobb tízben egyedüli hajós volt, aki tenger nélküli országból érkezett.

Szereplését edzőként bátyja, a Rióban és Tokióban is olimpikon Vadnai Benjamin is segítette.

Vadnai Jonatán teljesítményével a magyar vitorlázás ismét pontszerző helyezést ért el a tokiói olimpia után, ahol az ezúttal szövetségi kapitányként tevékenykedő Berecz Zsombor Finndingiben ezüstérmet nyert. A sportág első magyar érmét az 1980-as, moszkvai játékokon a Detre testvérek (Repülőhollandi) szerezték, ezután 41 évet kellett várni a következőre.

Berecz Zsombor, aki a dél-afrikai Ian Ainslie-vel együtt látja el a kapitányi teendőket, az MTI megkeresésére, így értékelt: „Parádé!” Hozzátette, nem szeretne a versenyző helyett nyilatkozni.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) főtitkára kiemelte:

egymás után két olimpián bizonyítottuk, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak a magyar vitorlázók.

„Ráadásul az ILCA 7, vagyis korábbi nevén a Laser hajóosztályban Vadnai Jonatán az első magyar, aki egyáltalán bekerült az éremfutamba. Joni sikere ismét azt üzeni a fiataloknak, az utánpótlás-versenyzőknek, hogy megéri kitartani, keményen dolgozni, mert magyarként is be lehet kerülni a világ élmezőnyébe. Berecz Zsombor tokiói sikere után két és félszeresére ugrott a 18 év alatti sportolók száma a kluboknál. Most itt az újabb példakép! Gratulálok Vadnai Jonatánnak a fantasztikus eredményhez” – nyilatkozta a főtitkár MVSZ tájékoztatása szerint.

eredmények, vitorlázás, férfiak, ILCA 7:

1. Matt Wearn (Ausztrália) 40 helyezési pont
2. Pavlosz Kontidesz (Ciprus) 56
3. Stefano Peschiera (Peru) 80
4. VADNAI JONATÁN 84