A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség pénzt ajánlott a bokszolónak, aki 46 másodperc után feladta Iman Helif ellen

Az IBA úgy érzi, igazságtalanság történt Angela Carinivel.

Az Olasz Ökölvívó Szövetség közölte, hogy nem fogad el semmilyen pénzdíjat a betiltott Nemzetközi Ökölvívó Szövetségtől (IBA).

Az AP Hírügynökség szerint Umar Kremlev, az IBA elnöke egy videóban jelentette be, hogy szervezete 50 ezer dolláros díjat kíván adni Angela Carininek. Ő volt az az olasz bokszoló, aki 46 másodperc után feladta a küzdelmet az algériai Iman Helif ellen, aki állítólag megbukott a szervezet vizsgálatain a nemi teszteken. Az ökölvívón kívül 25 ezer dollárt ajánlottak az olasz szövetségnek és Carini edzőjének egyaránt-

Kremlev ajánlatával kapcsolatban az Olasz Ökölvívó Szövetség közleményt adott ki, amelyben azt írta, tagadja, hogy bármilyen pénzjutalmat elfogadna.

Az Olasz Ökölvívó Szövetség nem tagja az IBA-nak, ahogyan a legjelentősebb nyugati amatőr ökölvívó szövetségek közül szinte egyik sem. Hovatovább az olimpiai tornát sem az IBA szervezi, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Az IBA egyébként hétfőn sajtótájékoztatót tartott, amelyben megerősítette korábbi álláspontját Heliffel kapcsolatban.

Érdekesség, hogy az algériai ökölvívó a következő fordulóban Hámori Lucával találkozott, akit egyhangú pontozással legyőzött. A Magyar Ökölvívó Szövetség ötödik helye dacára olyan pénzjutalmat ajánlott Hámorinak, mintha bronzérmet nyert volna.

Kapcsolódó
Egy éve figyelmeztetést kapott a NOB a bokszolókról, de a teszteket azóta is illegitimnek tekintik
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint az IBA szándékosan szította az ellenségeskedést.