Djokovicnak a 24 Grand Slam-siker ellenére az olimpiai arany a legnagyobb

A párizsi olimpián férfi egyesben vasárnap aranyérmet szerző teniszező, Novak Djokovic azt mondta: egyértelműen ez a legnagyobb sportsiker, amit pályafutása során elért.

A szerb sztár a jövőjével kapcsolatban nem jelentett ki semmit, annyit azonban elárult, hogy néhány családtagja megkérdezte, ennyi volt-e.

„Most egyelőre ünneplek és élvezem a pillanatot. Őszintén szólva, nem tudom, mit hoz a jövő” – mondta.

Annyit azonban hozzátett, hogy nagyon élvezi, amikor a hazájáért játszhat, így akár a 2028-as, Los Angeles-i olimpián is ott lehet, 41 évesen.

A korábbi világelső Djokovic a Roland Garros és Wimbledon idei bajnokát, a spanyol Carlos Alcarazt verte a döntőben két rövidítéses szettben, ezzel először nyert olimpiai aranyérmet, azaz a kirakó utolsó darabját is a helyére illesztette fényes karrierjében.

Ez egyértelműen a legnagyobb sportsiker, amit elértem

– fogalmazott Djokovic, aki 24 Grand Slam-tornát is nyert pályafutása során.

Három éve, Tokióban a szerb teniszező a későbbi győztes német Alexander Zverevtől kapott ki az elődöntőben, és negyediként érem nélkül maradt. Rio de Janeiróban már az első fordulóban alulmaradt, Londonban pedig ugyancsak negyedik volt. Az eddigi egyetlen érmét, egy bronzot még 2008-ban, pekingi bemutatkozásakor szerezte.

A nyomás óriási. Nagyon nehéz leírni, mi is jár ilyenkor az ember fejében. Hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor véget ért a meccs és eldőlt, én győztem. Ez egy olyan akadály volt, amit korábban nem tudtam átugrani

– idézte fel Djokovic, aki a győztes pont után percekig zokogott a Roland Garros salakján.

(MTI)