„Nem érdekel a pénz, de az igazságtalanság igen!” – Kovács Richárd méltatlannak érzi a bokszszövetség döntését

Legyőzött egy olimpiai bronzérmest, de ez mit sem ért.

Azok után, hogy Hámori Luca két győzelmet követően kikapott a női ökölvívótorna 66 kg-os súlycsoportjának negyeddöntőjében az algériai Iman Helif ellen, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség bejelentette, hogy a pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre (azaz sportoló 15 millió helyett 31 millió forintot kap).

Ezek után teljes joggal háborodott fel Kovács Richárd, aki a férfiak 63,5 kg-is súlycsoportjában ugyancsak az ötödik helyen zárt. A nyíregyháziak 26 éves, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese a tokiói bronzérmes ausztrál Harry Garside legyőzését követően többségi pontozással kapott ki a háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes francia Sofiane Oumiha ellen.

Kovács szerint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség egy húzással szinte semmissé tette az ő bravúrját és ötödik helyezését, közleményében még az esetleges visszavonulást is megpendítette.

„Idén az egész életemet feltettem az olimpiára, arra hogy a nemzetemet képviseljem, és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséget, mivel éveken keresztül vittem a hátamon az eredményekkel az itthoni bokszot!

Most pedig megkaptam, hogy én CSAK egy meccset nyertem az olimpián, így engem ez nem érint ez a kezdeményezés! (Legyőztem egy olimpiai bronzérmest, hiszen ez itt nálunk mindennapos az ökölvívásban!)

Nem érdekel a pénz, sosem érdekelt! De az igazságtalanság igen!

Köszönöm Magyarország hogy ti mellettem álltatok és álltok! A pályafutásom folytatásáról tájékoztatni fogok mindenkit!” – írta.

Közben aláírásgyűjtés indult, hogy Kovács is kapja meg a harmadik helyért járó jutalmat.

Kapcsolódó
Bár kikapott a negyeddöntőben, a hazai szövetség bronzérmesként tekint Hámori Lucára
Legalábbis a pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre.