Kovács Richárd: A Magyar Ökölvívó Szövetség sajnos nem egyenrangúként kezel minket

Az olimpiai ötödik helyezett sportoló sérelmezi, hogy Hámori Luca pénzjutalmát kiegészíti, de az övét nem, pedig ugyanolyan eredményt értek el.

Sérelmezi Kovács Richárd bokszoló, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség csak Hámori Luca pénzjutalmát egészíti ki a bronzéremért járó összegre, az övét nem, holott mindketten az ötödik, pontszerző helyen végeztek a párizsi olimpián.

Hámori két győzelmet követően kikapott a női ökölvívótorna 66 kg-os súlycsoportjának negyeddöntőjében az algériai Iman Helif ellen, akinek a nemi hovatartozását sokan vitatják. A női bokszoló ellen a szövetség úgy érzi, igazságtalanság történt, ezért nem 15,7 millió forintot kap majd az ötödik helyért, hanem 31,3 millió forintot, mintha harmadik helyezett lenne. Ez esik rosszul Kovács Richárdnak, aki szintén ötödik lett, de úgy érzi, nem egyforma elbánásban részesül a szövetségnél, mint Hámori.

A Magyar Ökölvívó Szövetség sajnos nem egyenrangúként kezel minket. Van két gyerekem, ha az iskolából haza hoznak mindketten egy négyes érdemjegyet, akkor az egyiket nem fogom elvinni fagyizni, aki nekem kedvesebb, a másiknak meg mondani, hogy »te maradj itthon, mert te csak egy négyest kaptál«

– mondta az RTL Klubnak.

A magyar szurkolók közül sokan egyet is értenek ezzel, aláírásgyűjtés indult, hogy Kovács is kapja meg a harmadik helyért járó jutalmat.

Kapcsolódó
A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség sajtótájékoztatót tartott Iman Helif miatt
Az IBA szerint hibát követett el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.