Olyan súlyos sérülést szenvedett a norvég beállós, hogy csapattársai sírva fakadtak

A félidei hatgólos előnyét megduplázva 30-18-as győzelmet aratott a norvég női kézilabda-válogatott Németország ellen, és az A csoport megnyerésével jutott be a párizsi olimpia negyeddöntőjébe. A mérkőzés azonban nem mindenki számára ért véget örömteli módon.

Norvégia kilenc góllal vezetett, amikor egy akció során Vilde Ingstadot meglökték a levegőben, és a CSM Bucuresti világ- és Európa-bajnok beállósa nagy sikollyal a földön maradt. A 29 éves játékost hosszasan ápolták, majd letámogatták a pályáról, az elsődleges vizsgálatok szerint térdszalag-szakadást szenvedett.

A meccset követően több csapattársa is sírva fakadt, Nora Mörk is ilyen lelkiállapotban nyilatkozott.

„Valószínűleg nem szándékosan okoztak sérülést, de az hihetetlenül elkeserítő, hogy a az ellenfél tízgólos hátrányban a levegőben meglök egy beállóst. Vilde egy rendkívül jó lány, aki nagyon várta már ezt az olimpiát. Már Tokióban ott kellett volna lennie, de akkor is megsérült. A világ egyik legjobb játékosa, és most hihetetlenül rosszul érzem magam a sérülése miatt” – mondta.

A válogatott szövetségi kapitánya, Thorir Hergeirsson rendkívül bosszús volt az eset miatt.

Nagyon bosszant, hogy a játékvezetők nem foglalkoznak azzal, ahogy a beállósainkkal bánnal. Ez állhat a súlyosnak tűnő sérülés mögött is. Játékosaim elég durva bánásmódban részesültek az egész mérkőzés során

– panaszkodott.