„Olyan érzés volt, hogy ha holnap reggelig játszunk, akkor sem tudunk nyerni”

A magyar válogatott tagjai nem találták az ellenfél ellenszerét, a kapitány mentális okokra gyanakszik.

A párizsi olimpia csoportkörének zárófordulójában a női kéziválogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától.

Nagyon nehezen indult a mérkőzés, mindkét csapat sok hibával kezdte a kilenckor kezdődött találkozót. Félidőre azonban beállt az a háromgólos különbség, amely után végig rohant a magyar válogatott, végül azonban nem érte utol. Szöllősi-Schatzl Nadine az M4 Sportnak elmondta a meccs után, úgy érezte, soha nem is érnék be a hollandokat.

„Olyan érzés volt, hogy ha holnap reggelig játszunk, akkor sem tudunk nyerni. Vártuk az áttörést, de valami miatt nem sikerült, nem tudom az okát. Szomorkodni nincs miért, mert tovább tudtunk jutni, menni kell tovább, aztán meglátjuk, hogy ki lesz majd az ellenfél” – értékelt a balszélsőnk.

Ma valami hiányzott. Próbáltuk csinálni a dolgunkat, de védekezésben elmaradtak ütközések, valahogy nagyon lassan mozogtunk, biztos a fáradtság miatt is, ez volt a különbség. Akartunk, de valahogy nem működött.

– erősített rá játékosa szavaira Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

„Sok mindent nem sikerült az első félidőben megoldani, ami meg volt beszélve, a másodikban már inkább, de Böde-Bíró Blanka védései kellettek ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a különbséget. Ma nem voltunk tökéletesek, nem fizikális, hanem inkább mentális okokból nem voltunk ma túl harapósak” – értékelt a vezetőedző.

A csereként beálló Pásztor Noémi is azt emelte ki, hogy nehezen tudtak felpörögni, ahogy ő mondta, „küzdöttek, de ez ma ennyire volt elég”. Talán Böde-Bíró Blanka volt legjobban elkeseredve a meccs után, pedig az első félidei három védése mellé térfélcsere után még nyolcat hozott.

Az elején engem is elvitt a hév, mert láttam a lányokon a kétségbeesést, aztán jót tett, hogy leültem és lehiggadtam kicsit. Azt éreztem, hogy nem jön össze semmi, az első 25 percből nagyon nem jól jöttünk ki, nem tudom, mit kellett volna másként csinálni. Csalódott vagyok nagyon, kicsit hitehagyottnak éreztem magunkat, nem jött az az átütő erő, ami az eddigi meccseken igen.

A folytatásban a másik csoportból kap ellenfelet a magyar csapat, Norvégia, Svédország és Dánia közül az utóbbi kettő a legvalószínűbb.

Kapcsolódó
Nagyot küzdött, de vereséggel zárta az olimpia csoportkört a női kéziválogatott
Későn ébredtek a csapatok, de a második félidőben összeszedettebb volt Hollandia.