Késely Ajna: Viselni kell a pofonokat, mert mindig lesz, az élet ilyen, de utána sokkal erősebb leszel

Késely Ajnára is nagy hatással volt a reakció, amit korábbi interjúja kiváltott az emberekből.

Késely Ajna nem jutott döntőbe a párizsi olimpia 800 méteres előfutamából.

Az úszónőnek volt már a játékokról egy emlékezetes nyilatkozata, amit sokat emlegettek sportolók és rajongók egyaránt. Ebben kifejtette, hogy el kellett fogadni, nem ő lesz a sportvilágot megváltó úszó, de ettől még az ő eredménye is motiválhat másokat. Az előfutama után elmondta, hogy ez a kiemelt figyelem rá is hatással volt, egy kicsit aggódott is, hogy mit fognak majd szólni az emberek az eredménye miatt.

„Az elmúlt időszakban nagyon felkapták az interjúmat és ez egy kicsit erős hatással volt rám és erőt is adott, de most úgy éreztem, hogy a 800 nem fog úgy sikerülni, ahogy elvárnám, mert tényleg mindet a váltóra tettünk fel és az volt bennem, hogy mit fognak szólni ehhez mások. De belülről megharcoltam azt, amiért idejöttem az olimpiára” – mondta Késely, majd folytatta a korábbi gondolatát.

Amikor mondtam az interjúban, hogy a gyerekkori énemmel kellett erős párbeszédet folytatni, az nem azért volt, mert azt mondtam neki, hogy feladom az álmaimat, hanem hogy egy ilyen pillanatban ne törjön meg. Úgyhogy nyugodjon meg, higgyen magában és megpróbálom a mostani énemmel kihozni azt a maximumot és profizmust, amit anno elkezdtem.

A 22 éves versenyző megköszönte a biztatást és a sok kedves kommentet, majd azt is kifejtette, hogy a korábbi olimpikonok nagy eredményei miatt is úgy érzi, nagy teher van a mostani csapaton. Ezt azonban azzal folytatta, hogy „mindig van fent és lent, szóval küzdjön tovább Magyarország”. Az M4 Sport riportere felvetette, hogy azért volt ekkora visszhangja az emlegetett interjúnak, mert sokan tudtak vele azonosulni. Késely erre mosolyogva mondta, hogy örül eki.

„A sportolók azon 95 százaléka tud azonosulni, akik nem ahhoz az 5 százalékhoz tartoznak, akik elhozzák az olimpiai érmeket vagy elérik azokat a célokat, amiket kitűztek maguk elé. Minden felkészülésből, minden nehéz időszakból ki lehet szedni valami erős pozitívumot.

Egy pofon után igazából sokkal erősebb leszel, úgyhogy viseljék el a pofonokat, mert mindig lesz. Az élet ilyen. Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy nagyon örülök, hogy elértem azt a 95 százalékot és azt üzenem nekik, hogy szurkolok nektek és ne adjátok fel!

Kapcsolódó
„Nem én leszek a világmegváltó úszó” – őszinte nyilatkozatot adott Késely Ajna az olimpián
A 22 éves úszó elmondta, hogy milyen célokat tűzött ki maga elé.