Olimpia 2024: „Újratervezünk, nem tehetünk mást”

Mit tehet olyankor a sportoló, amikor éjszaka derül ki, hogy elmarad az olimpiai verseny?

Kedden rendezték volna a férfi triatlonisták versenyét a párizsi olimpián, erre azonban legalább egy napot várni kell. A szervezők ugyanis a hajnali órákban is vízmintát vettek a Szajnából (ahol az úszást bonyolítanák le), a mérések pedig azt mutatták, hogy továbbra is magas a folyó szennyezettségi szintje.

A verseny csúszása, rajtjának totális kiszámíthatatlansága a legnagyobb ellensége a sportolónak, hiszen a formát mindenki megpróbálja a legtökéletesebben élesíteni és jelen esetben akad itt más probléma is. Kérdés persze, mit lehet olyankor tenni, amikor éjszaka derül ki, hogy elmarad a verseny?

Újratervezünk, nem tehetünk mást. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Bicsák Bence és Lehmann Csongor még nem indult el a pályára, amikor megszületett a döntés hajnalban, így vissza tudtak aludni. Át kell terveznünk a napot, valahol edzeniük kell, de ez nem olyan egyszerű és magától értetődő dolog egy olimpia helyszínén

– nyilatkozta az MTI-nek elküldött közleményben Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója.

A sportvezető kifejtette, a kerékpárokat például már hétfőn begyűjtötték a szervezők, ők vitték volna a versenyhelyszínre, most ezeket is vissza kell szerezniük valahogy.

A legfontosabb, hogy nyugodtak maradjanak a fiúk. A triatlon arról is szól, hogy ki tud leginkább alkalmazkodni a körülményekhez, próbálunk ebben is a legjobbak lenni, és ha valóban megtartják szerdán a versenyt, akkor tökéletes állapotban rajthoz állni. Közben természetesen a szakmai stáb figyel Kuttor-Bragmayer Zsanettre is, hiszen a mostani tudásunk szerint ő rajtol majd először a női futam résztvevőivel, és utána Bicsák Bence, valamint Lehmann Csongor

– fogalmazott Lipták.