Úgy néz ki, Carlos Sainz Juniort eltemette a Forma-1

A következő szezontól a Ferraritól egy jóval szerényebb istállóhoz, a Williamshez szerződött Carlos Sainz Junior, ahol Logan Sargeantet váltja.

A Forma-1-es Williams istálló hétfőn a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2025-ös szezontól két évre szóló szerződést kötött a 29 éves Carlos Sainz Juniorral.

A spanyol versenyző a Ferraritól érkezik, és a megállapodás 2026 év végi lejártakor lehetőség lesz a hosszabbításra.

Ifjabb Sainz jövője az idei év elején vált kérdésessé, amikor a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a Ferrarival közösen bejelentette, hogy a brit sztár az olasz istállónál versenyez a jövő évtől. Mivel Charles Leclerc-nek is élő szerződése van a Ferrarival, Sainz kényszerhelyzetbe került.

A Williams emlékeztetett rá, hogy a 30. születésnapját szeptember 1-jén betöltő Sainz háromszor nyert futamot, 23 dobogós helyezése van, és több mint 1100 világbajnoki pontot gyűjtött már 2015 óta az F1-ben.

Sainz csapattársa a thaiföldi Alexander Albon lesz jövőre, a Williams egyúttal megköszönte az amerikai Logan Sargeantnek az eddigi munkát, ő ugyanis az év végén távozik.

Sainz jelenleg 162 ponttal az ötödik helyen áll az egyéni vb-pontversenyben, Albon a 18. négy ponttal, Sargeant pedig egyelőre nem szerzett pontot. A Williams a konstruktőrök között Albon pontjainak köszönhetően a kilencedik, utolsó előtti helyen áll.

Ebből is látszik, hogy Sainz egy jóval szerényebb költségvetésű istállónál kapott csak lehetőséget, ami azt jelzi, kikerült a nagyok játékából, pilótaként lényegében eltemették a hátországban. Vagy legalábbis nagy csoda kellene ahhoz, hogy 2025-től főszerep jusson a spanyolnak a pontversenyben.