A kézikapitány a győztes gólt szerző Simon Petráról: Így születnek a nagy játékosok

A magyar keret legfiatalabb játékosa vagányan bevállalta az utolsó lövést, és egy felsősarkos góllal megnyerte a Brazília elleni meccset.

A második félidő elején ötgólos hátrányban is volt, végül Simon Petra utolsó másodpercekben dobott felsősarkos góljával fordított és nyert a női kézilabda-válogatott Brazília ellen a párizsi olimpia csoportkörében.

„Egy csapat vagyunk, és az előző meccsen is hatvan percen keresztül küzdöttünk, most is, vannak tapasztalataink: nem mindig vezetsz, de mindig van esélyed nyerni. Ezt most kihasználtuk az utolsó percekben, legutóbb egy kicsi hiányzott a végén, ez most majdnem tökéletes volt. Fontos volt, hogy hatvan percen keresztül elhittük, hogy meg tudjuk csinálni” – mondta az M4 Sportnak a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir, aki külön kitért a győztes gólt szerző, 19 éves Simonra:

Így születnek a nagyon komoly játékosok

– jegyezte meg mosolyogva a kapitány, aki elárulta, az volt az előzetes terv, hogy a keret legfiatalabb játékosát a második félidőben küldi pályára.

A mérkőzés összefoglalója:

Csak néztem az időt, láttam, nincs már sok hátra, nem léptek ki rám, így muszáj voltam lőni, valakinek el kellett vállalni. Örülök, hogy így tettem, mert gól lett

– mondta a meccs hőse, aki úgy ment bele a mérkőzésbe, hogy mindet bele kell adni, mivel az előző nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Örül, hogy most hozzá tudott tenni a csapat győzelméhez, öt góllal zárt Brazília ellen.

Kapcsolódó