Szilágyi Áron: Egyhamar nem fog begyógyulni az a seb, hogy ennyire megvertek

Úgy érezte minden rendben van, aztán jött az asszó, és onnantól minden szétesett.

A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnak mindössze egy meccs jutott Párizsban kard egyéniben, miután kikapott a kanadai Fares Arfától.

A Vasas klasszisa az asszója után úgy nyilatkozott,

Fogalmam sincs, hogy mi történt, mintha ő lett volna a háromszoros olimpiai bajnok és én a nyeretlen kétéves újonc.

Szilágyi egy nappal a versenye után elismerte, sokként érte a vereség, nem is tudta hova tenni a helyszínen, és zavarodottság lett úrrá rajta.

„Miután lepörögtek az események, a családommal voltam, hiszen ők is kint voltak a helyszínen. Jó volt velük találkozni, nyilván vigasztaltak, és hát persze a kisfia előtt nem is lehet szomorú az ember. Szóval ebből azért tudtam már töltekezni. Utána visszajöttünk a faluba, átbeszéltük a csapattársakkal a versenyt, ami senkinek sem úgy sikerült, ahogy tervezte, így jó volt kicsit kiadni magunkból.

Nem mondom, hogy életem legvidámabb estéje, éjszakája volt, de túléltem, és most már tudok arra gondolni, hogy a következő három napban eljussak odáig, hogy jobb arcomat mutassam a csapatversenyben

– fogadkozott Szilágyi Áron a Vasas honlapján megjelent interjúban.

Azt is elárulta, nem volt előjele annak, hogy ennyire rosszul megy majd neki a vívás Arfa ellen, mivel a bemelegítése jól sikerült, a gondok akkor kezdődtek, amikor elkezdődött az asszó.

„Ott viszont már nem éreztem sem a távolságokat, sem a sebességet, minden kicsit messzinek tűnt, túl gyorsan pörögtek az események. Próbáltam kicsit lassítani, bevetni bizonyos dolgokat, de semmi sem segített, pillanatok alatt vége lett.

Nem gondolom egyébként, hogy vívásszakmailag mondtam csődöt, hanem sokkal inkább abban az adott pillanatban nem stimmelt valami, nem állt össze a dolog egyszerűen.

Hozzátette, rengeteg üzenetet kapott, ezek egyik fele arról szólt, hogy legyen büszke arra, amit a pályafutása során elért, a másik fele pedig biztatta, hogy szedje össze magát a csapatversenyre.

„Igyekszem is ezekbe az irányokba terelni a gondolataimat, és bár egyhamar nem fog begyógyulni az a seb, hogy ennyire megvertek, de a sok biztatás segít áthelyezni a fókuszt.”

A csapatversenyt július 31-én rendezik,  a magyar csapat az olaszokkal találkozik majd a negyeddöntőben.