Lékai Máté: Ilyen előnyt nem szabad adni senkinek

Vajon mit mondott Chema Rodríguez a félidőben, amitől összekapta magát a magyar válogatott?

Kemény csoportba került a férfi kézilabda-válogatott a párizsi olimpián, így az előzetes esélylatolgatásnál mindenki úgy számolt, a nyitómeccsen kellene a győzelem az Egyiptom ellen a továbbjutáshoz. Chema Rodríguez csapata ugyanakkor eléggé beragadt az első félidőben, nyolcgólos hátrányban is volt (8-16), és ugyan innen sikerült visszajönnie a második félidőben egálra (23-23 a 43. percben), végül a hajrát jobban bíró Egyiptom győzött.

Rosszul kezdtük a mérkőzést, ilyen előnyt nem szabad adni senkinek

– mondta a meccset követően az újságíróknak a mérkőzésen öt lövésből négy gólt szerző Lékai Máté, aki úgy folytatta, utána fel tudtak állni és azokat a dolgokat csinálták, amiket megbeszéltek.

„Kevesebb hibával játszottunk, jobb lett a védekezés és a kapusteljesítmény is. Aztán ide-oda pattogott a labda, volt, hogy visszapattant neki, azt belőtték, nekünk kipattant a kapufáról, szóval nüanszokon múlt. Sajnos, most nem a mi javunkra” – mondta Lékai.

Hogy mi hangzott el az öltözőben a szünetben, abba Sipos Adrián avatott be minket.

Az volt az első kérés, hogy védekezésben legyünk sokkal erősebbek és zártabbak. Hellyel-közzel ez sikerült is a második félidőben, voltak azért kisebb hibák. Több lerohanást is szeretett volna Chema, elkezdtünk kicsit többet futni, ami a visszazárkózásnál is fontos volt

– mondta a játékos,a ki megjegyezte, nem csoda, hogy sok hibával játszott a magyar válogatott, Lékain kívül mindenki másnak ez az első olimpiája.

Varga Jennifer / 24.hu

Arra, hogy a továbbjutás szempontjából ez egy fontos mérkőzés lett volna úgy felelt: az volt, mint ahogyan a többi is az lesz.

„Ha a papírformát nézzük, akkor itt volna talán az egyik legjobb esélyünk győzni, de ez nem azt jelenti, hogy a többiek ellen nem tudunk nyerni. Először Argentínára kell koncentrálni, mert lehet, hogy gyengébbek, de ők is nagyon jó játékerőt képviselnek. Előbb azt a mérkőzést kell megnyerni, aztán haladni tovább, és nem azt kell nézni, hogy jön a norvég, a dán meg a francia csapat, és őket nem tudjuk megverni. Velük is fel kell venni a harcot” – mondta Sipos az újságíróknak.

Chema Rodríguez is kiemelte a rossz kezdést az M4-nek nyilatkozva, és ő is felhozta az olimpiai rutintalanságot, több játékoson is azt érezte, hogy feszültek voltak.

Gyengén játszottunk, sokat hibáztunk és húsz perc alatt hétgólos hátrányba kerültünk. Aztán kicsit megnyugodtunk, jöttek a gólok, sikerült is egyenlíteni, de ez sem volt elég

– mondta Chema Rodríguez, akit az egyiptomiak játéka nem lepte meg, tudta, hogy jó csapatról van szó, kiváló játékosokkal. A kapitány szerint tanulni kell a mai vereségből, elemezni a mérkőzést, és készülni a következőre, Argentína ellen.

Kapcsolódó
Muhari Eszter bravúros bronzérmet nyert, döntőbe jutott a vegyesváltó – az olimpia első napja (élő)
Beindul az olimpia és reményeink szerint számos magyar érdekeltségű döntőt láthatunk már szombaton is. Kövesse velünk a versenynap legfontosabb, legérdekesebb pillanatait!