Döbbenet az olimpián, Szatmári András és Szilágyi Áron azonnal kiesett

Érmet reméltünk tőlük, de jött a sokk.

Hatalmas meglepetésre Szatmári András és a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron az első fordulóban kiesett a kardvívók közül az olimpia szombati versenynapján.

Szatmári lépett elsőként pástra, két két tiszta, gyors tussal jól kezdett Boladé Apithy ellen, de aztán szorossá vált az asszó. Rendkívül szoros csata volt, amelyben több vitatott döntést is hoztak a bírók, ezekből ráadásul rendre rosszul jött ki a magyar kardozó. Ezt jól bemutatja a tény, hogy 5-7-es hátránynál már elfogyott a videókérési lehetőség. Szatmári azért feljött 10-10-re még így is, de ezután 12-13-nál kulcsfontosságú tust kapott, végül 15-13-ra kikapott.

Nem hozott ekkora izgalmakat a címvédő Szilágyi Áron vívása, akit a kanadai Fares Arfa alaposan meglepett. Szilágyi hat tust kapott anélkül, hogy képes lett volna pontot szerezni, végig csak rohant az eredmény után, de nem talált fogást ellenfelén. Az olimpián 2008 óta először kapott ki egyéniben Szilágyi, ráadásul tükörsimán, ezt nyugodtan nevezhetjük a párizsi játékok egyik legnagyobb megelepetésének.

Apró szépségtapasz, hogy a két klasszisunk sokkoló veresége mellett Gémesi Csanád viszont legyőzte a világbajnoki címvédő amerikai Eli Dershwitzet. A magyar vívó szoros küzdelem után jobban bírta az idegek harcát és 15-10-re nyert.

Varga Jennifer / 24.hu – Gémesi Csanád mosolyoghatott csak gratulációnál.